Spoed
Tijdens openingstijden: 071-4014600 (kies optie 1). Buiten openingstijden: dokterspost 0252-240212.

Reizigersinformatie

 

Reizigersadvisering HOED Zeehos Katwijk                                                                                                                                                                                         

Een reizigersadvies is voor alle patiënten die een verre reis maken (vakantie, zakenreis), en die vooraf op de hoogte willen zijn van eventuele gezondheidsrisico's aldaar en hoe zij deze risico's kunnen verkleinen. Een reizigersadvies kan bestaan uit voorzorgsmaatregelen en/of vaccinaties/medicatie. Dit advies is afhankelijk van uw gezondheid, de omstandigheden in het land, de geplande activiteiten en de duur daarvan.

 

Aan reizigersadvisering zijn kosten verbonden (let op: kosten dienen contant afgerekend te worden, pinnen is niet mogelijk)

- Buiten Europa: €59,80 voor het uitwerken van uw advies, folders, het informatiegesprek en het geven van de vacinaties

- Binnen Europa: € 30,00 

- Herhaal vaccinatie: €15,00 

- Vaccinatie boekje: €4,50 

De vaccinaties en medicatie zelf vallen buiten dit tarief, deze dienen bij de apotheek betaald te worden. Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat de kosten van het gesprek en vaccinatie/medicatie gedeeltelijk dan wel volledig vergoed worden. Checkt u dit bij uw verzekering.

LCR

Reizigersadvisering is geen normale huisartsenzorg, het is een extra service die wij aanbieden. De huisarts (A.C. Plug) en assistente (Kimberley Hof) hebben speciaal hiervoor een opleiding gevolgd via het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Zij volgen regelmatig nascholingen en zijn lid van het LCR om volledig op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op gebied van gezondheid en reizen. Zij zijn ook gemachtigd om de gele koorts vaccinatie te geven. Zie voor meer info: www.lcr.nl

Hoe werkt het?

- Lever het intakeformulier + geel vaccinatieboekje minimaal 6 weken voor de reis in bij de assistente aan de balie. Mailen kan ook: assistente@huisartsenzeehos.nl, inclusief kopie van geel vaccinatieboekje.

- Vul het ‘intakeformulier’ volledig in: alle bestemmingen waar de reis naar toe gaat. Gaat u naar meerdere steden/gebieden in een land, noem deze allemaal en ook hoe lang u er verblijft. Verder graag alle vragen beantwoorden.

- Bent u ooit eerder gevaccineeerd voor een reis, dan heeft u als het goed is een geel vaccinatieboekje: lever dit boekje altijd in bij het formulier! Heeft u dit boekje niet meer, probeer dan te achterhalen welke vaccinaties u heeft gehad (dit gaat niet om de vaccinaties die u als kind heeft gehad volgens het Rijksvaccinatieprogramma)

- U wordt hierna gebeld voor het reisadvies door de assistente en ze maakt dan ook direct de afspraak om de vaccinaties te zetten.

 

Alvast een fijne reis en bij vragen kunt u bellen naar de praktijk.

 

© 2021 Huisartsenpraktijk Lodder • Privacyreglement • Webontwikkeling: 2nd Chapter | Webdesign Studio