Spoed
Tijdens openingstijden: 071-4014600 (kies optie 1). Buiten openingstijden: dokterspost 0252-240212.

Reizigersinformatie

Reizigersadvisering HOED Zeehos Katwijk

Wij geven nu ook reizigersadvisering voor alle patiënten die een verre reis maken zoals voor vakantie of voor een zakenreis.
Het reizigersadvies wordt gegeven door huisarts A.C. Plug in samenwerking met assistente Kimberley Hof.
Het doel van het reizigersadvies is om met u te bespreken welke voorzorgmaatregelen er genomen kunnen worden om ziekten tijdens of na de geplande reis te voorkomen. Daarbij informeren wij u over de benodigde vaccinaties en eventuele medicatie voor uw reis. Ook krijgt u wat algemene adviezen.

LCR

De huisartsenpraktijken in de HOED Zeehos werken volgens de richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering), www.lcr.nl
Ook zijn wij gemachtigd om het gele koorts vaccin te geven. Wij volgen regelmatig nascholingen, zodat wij u altijd een up to date advies kunnen geven.

Intakeformulier

Het advies is afhankelijk van veel verschillende persoonlijke en reisomstandigheden: de reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de gezondheid en de leeftijd van de reiziger. Hierom vragen wij de reiziger een ‘intakeformulier’ in te vullen voorafgaand aan het consult. Het formulier is te vinden op de website of op te halen bij de balie op de praktijk.
Het ingevulde formulier graag minimaal 4 weken vóór de geplande reis inleveren, liefst eerder.
U kunt dit formulier afgeven bij de balie van de praktijk of mailen naar assistente@huisartsenzeehos.nl.

Afspraak maken

Na het inleveren van het intakeformulier kunnen wij met u een afspraak inplannen bij assistente Kimberley Hof. Zij overlegt vooraf met huisarts A.C. Plug over het advies. Tijdens uw afspraak ontvangt u van Kimberley een reisadvies, recepten voor de voorgestelde vaccinaties en andere benodigde medicatie voor op de reis. Ook ontvangt u folders van het LCR met nog wat informatie en het gele vaccinatie boekje dat wij zullen invullen.

Na het advies gesprek kunnen wij alvast de eerste vaccinaties geven nadat deze zijn opgehaald bij de apotheek mits de vaccinaties daar op voorraad zijn.

De kosten

Een volledig reisadvies volgens de normen van het LCR, het uitschrijven van de recepten en het toedienen van de benodigde vaccinaties inclusief het gele boekje en folders van het LCR kost €56,-. U dient de kosten contant te betalen (er is geen pin).

Vergoeding door zorgverzekeraar

De vergoeding van het reizigersadvies en de vaccinaties hangt af van de polisvoorwaarden die u met uw zorgverzekeraar bent overeengekomen.
Alvast een fijne reis en bij vragen kunt u altijd bellen naar de praktijk.

© 2019 Huisartsenpraktijk Lodder • Privacyreglement • Webontwikkeling: 2nd Chapter | Webdesign Studio